NOVICE

Planinski tabor_VALVASOR

Objava od
Mojca Brezovec
Kategorije
Datum
2 julija, 2021

Planinskega tabora, ki je bil 29. in 30. junija 2021, se je udeležilo 35 mladi planincev iz OŠ Staneta Žagarja Lipnica in njene podružnice OŠ Ovsiše.
V torkovem dopoldnevu so se iz Završnice povzpeli do Valvasorjevega doma pod Stolom.
Po kosilu in nastanitvi po sobah so se odpravili proti Ajdni. Prvošolci so obiskali arheološko najdišče po planinski poti, ostali planinci pa po plezalni poti. Seveda so se tudi prvošolci želeli preizkusiti v plezanju, vendar časovno to ni bilo mogoče.
Po večerji so mladi planinci zakurili ogenj in si spekli hrenovke in penice.
Naslednji dan po zajtrku so se odpravili na daljši pohod. Starejša skupina se je v zgodnjih jutranjih urah povzpela na Stol, najvišji vrh Karavank. Na vrhu so jih pričakale drugačne vremenske razmere, kot so bile v dolini. Nižje temperature, veter niso presenetile planince, kajti v planinskem nahrbtniku so imeli kape, vetrovke in celo rokavice. Vsi so brez težav dosegli vrh in vodnika sta jih zelo pohvalila.
Mlajša skupina je brez večjih težav prehodila pot do planine Stamare. Ponudil se jim je prekrasen razgled na Deželo, Blejski kot in Zgornjesavsko dolino.
Do kosila so se vsi planinci vrnili do Valvasorjevega doma. Po kosilu, zahvali oskrbniku in kratkem počitku je sledila vrnitev v dolino Završnice.

Povezava do FOTOGRAFIJ.

Mojca Brezovec
Mojca Brezovec

Prejšnji prispevek

Proslava in začetek počitnic na PŠ Ovsiše
24 junija 2021

Naslednji prispevek

Poletne počitnice
07 julija 2021
cross Skip to content