Učbeniški sklad

Seznam učbenikov, delovnih zvezkov in potrebščin za šolsko leto 2023/24

 

Šola po zakonu učencem omogoča, da si izposodijo učbenike iz učbeniškega sklada. Stroške izposoje krije Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport, zato je za starše brezplačna.

Učenci prejmejo učbeniški komplet prvi teden v septembru. Ko učenec prejme učbenike, jih je priporočljivo oviti in obvezno opremiti z imenom izposojevalca na notranji strani hrbtne platnice. V učbenike učenci sicer ničesar ne pišejo. Po zaključku šolskega leta morajo učenci učbenike in berila vrniti šoli. Učenci vračajo učbeniške komplete zadnji teden pouka v juniju.

Starši učencev 1., 2. in 3. razreda kupijo s seznama le potrebščine, saj krije Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport tako stroške učbenikov kot tudi delovnih zvezkov. Gradiva nabavi šola, učenci pa jih prejmejo v šoli prvi teden pouka.

Za učence od 4. do 9. razreda starši kupijo delovne zvezke in potrebščine, učbenike pa dobijo brezplačno prvi teden pouka.

Starši lahko opravijo nakup, tako da si s šolske spletne strani natisnejo seznam in se z njim odpravijo v knjigarno (ni verjetno, da bodo na zalogi vsa gradiva) ali pa delovne zvezke in potrebščine kupijo preko spleta v eni izmed knjigarn:

KOPIJA NOVA

DZS

MLADINSKA KNJIGA

EX LIBRIS

OFFICE&MORE

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

DRUGO

cross Skip to content