NOVICE

Planinski tabor na ZELENICI

Objava od
Mojca Brezovec
Datum
13 junija, 2023

Mladi planinci so se v petek, 2. junija odpeljali do mejnega prehoda Ljubelj, ki je bil izhodišče za pohod do Doma na Zelenici, kjer so bili nameščeni v času planinskega tabora.
Pohodniki so pred namestitvijo v dom z zanimanjem poslušali predstavitev GRS Tržič.
Popoldne so se lahko preizkusili v treh delavnicah. Obnovili so znanje izdelovanja vozlov, sprehodili so se po čutni poti, ob spremljavi našega virtuoza na harmoniki prepevali himno mladih planincev in še druge planincem ljube pesmi. Proti večeru so zakurili kres, ter pekli hrenovke in sladke penice. Pred nočnim počitkom so se še sprehodili po okolici doma.
V soboto jih je pozdravilo oblačno in deževno vreme. Po zajtrku so si starejši ogledali film o gorski reševalni službi, mlajši pa so se družili ob izpolnjevanju planinskih dnevnikov in družabnih igrah. Do kosila so šli na krajši pohod do Doma pri izviru Završnice. Popoldne so razdeljeni v tri skupine osvojili vrhove v okolici Doma na Zelenici – Srednji vrh, Spodnji Plot, Vrh Ljubeljščice (Triangel). Sobotni večer je bil namenjen druženju ob kratkem kvizu, ki ga je popestril izvrsten harmonikar Filip Pintar.
V nedeljo po zajtrku so mladi planinci najprej pospravili sobe in pripravili prtljago. Dopoldne so se preizkusili v orientaciji in se sprehodili do vstopa v ferato Spodnji Plot. Vodnica Mojca jim je pojasnila, razliko med zelo zahtevno zavarovano potjo in ferato ter zakaj spada ta ferata med težje športne ferate na Slovenskem.
Po kosilu je sledila zahvala zaposlenim v domu, razdelitev majic in spust do mejnega prehoda Ljubelj.
Pohvala gre vsem mladim planincem za vztrajnost pri hoji in vzorno vedenje na pohodih ter bivanju v domu.

FOTOGRAFIJE

 

Mojca Brezovec
Mojca Brezovec

Prejšnji prispevek

Športni dan za učence od 7. do 9. razreda
13 junija 2023

Naslednji prispevek

Župan sprejel odlične osnovnošolce
17 junija 2023
cross Skip to content