NOVICE

Zimski tabor na planini Lipanci

Objava od
Mojca Brezovec
Datum
25 februarja, 2024

V petek popoldne, pred zimskimi počitnicami, so se mladi planinci odpeljali na Pokljuko na zimski tabor. V bližini Hotela Šport Pokljuka so se preko pokljuških gozdov najprej podali do planine Zajavornik. Po razgibani gozdni poti so po dobrih dveh urah hoje prispeli na zasneženo planino Lipanco, kjer na 1630 m nadmorske višine stoji Blejska koča. Po nastanitvi in večerji v koči je sledil zaslužen počitek.
V soboto po zajtrku je bil pohod na Mrežce. Starejša skupina planincev je dosegla 1965 m visoki vrh. Mlajša skupina je pohod končala na razglednem grebenu pod vrhom. V sončnem in toplem sobotnem dopoldnevu se je vsem pohodnikom nudil prekrasen razgled na naš najvišji vrh Triglav in na gore v okolici kot je Rjavina, Viševnik, ter na strme stene nad dolino Krme. Po kratkem počitku je sledil previden spust po zasneženi poti do Blejske koče.
Do kosila je starejša skupina spoznavala uporabo lavinskega trojčka ter uporabo cepina, mlajša skupina pa se je v okolici koče sankala z lopatkami. Po kosilu pa je sledil še pohod na izhodišče pri Hotelu Šport Pokljuka, kjer so jih čakali starši.
Pohvala gre vsem planincem, ki so se udeležili tabora, za vztrajno hojo in primerno vedenje. . Zahvaljujemo se tudi osebju Blejske koče na Lipanci za prijetno gostoljubje in dobro hrano.

FOTOGRAFIJE

 

Mojca Brezovec
Mojca Brezovec

Prejšnji prispevek

Donacija defibrilatorja naši šoli
19 februarja 2024

Naslednji prispevek

Naravoslovni dan za sedma razreda
26 februarja 2024
cross Skip to content