NOVICE

Tradicionalni slovenski zajtrk 2023

Objava od
Mojca Tavčar
Datum
17 novembra, 2023

V petek, 17.11., je potekal Tradicionalni slovenski zajtrk.

Učenci so zajtrkovali pirin in črni kruh, domače maslo in mleko ter lokalni gozdni med in jabolka.

Letos je dan potekal pod geslom »Kruh za zajtrk – super dan!«. Tako smo več pozornosti namenili prav kruhu. Učenci so si ogledali zrna različnih vrst slovenskih žit in obnovili pot od zrna do kruha. Lahko so se preizkusili tudi v mletju pšeničnih zrn na kamnu.

Na dan tradicionalnega slovenskega zajtrka smo bili spodbujeni k razmisleku o prednostih uživanja lokalne, slovenske hrane in naših prehranjevalnih navadah.

Mojca Tavčar
Mojca Tavčar
PREBERITE SI ŠE
Pešbus do matične šole
16 septembra, 2023
Evropski teden mobilnosti
22 septembra, 2023
No active "ca-sidebar-847" sidebar
cross Skip to content