NOVICE

DVODNEVNI ZIMSKI PLANINSKI POHOD

Objava od
Mojca Brezovec
Datum
12 februarja, 2023

V petek, 27. januarja, popoldne so se mladi planinci zbrali pri Slovenski peči v Kropi in se povzpeli na zasneženo Vodiško planino. Planina leži na zahodnem robu planote Jelovice. Na planini je že pred drugo svetovno vojno stala planšarska koča, ki so jo po letu 1960 preuredili v planinski dom z imenom Partizanski dom. Po namestitvi in večerji v planinskem domu je vodnica Mojca predstavila poletno potovanje v Turčijo in vzpon na najvišji turški vrh 5137 m visoki Ararat. Sledilo je druženje pohodnikov in zaslužen počitek.
V soboto po zajtrku se je starejša skupina mladih planincev iz Vodiške planine povzpela po pobočju Črnega vrha do razgledišča Zidana skala, se spustila do koče Micenau in se po manj strmi poti vrnila na planino.
Mlajša skupina mladih planincev pa je prehodila krožno pot v okolici Partizanskega doma. Do kosila so se vsi še sankali po bregovih v okolici planinskega doma.
Po kosilu so se poslovili od prijazne oskrbnice planinskega doma in se po gozdnih poteh spustili, delno tudi sankali do kmetije Miklavževec v Lipnici.
Vsi planinci si zaslužijo pohvalo za primerno vedenje v koči, lep odnos do ostalih planincev ter za vztrajnost pri hoji.

FOTOGRAFIJE

 

 

Mojca Brezovec
Mojca Brezovec

Prejšnji prispevek

Zimske počitnice
02 februarja 2023

Naslednji prispevek

Astronomski večer, sreda, 15.2.2023
13 februarja 2023
PREBERITE SI ŠE
cross Skip to content