NOVICE

Planinski tabor na KOMNI

Objava od
Mojca Brezovec
Datum
25 junija, 2022

V petek zjutraj se je 92 pogumnih planincev MO PD Radovljica in njihovih spremljevalcev odpravilo na tridnevni tabor na Komno. Z avtobusom smo se pripeljali do Planinskega doma Savica, od koder je večja skupina planincev krenila po mulatjeri skozi Pekel do Doma na Komni. Manjša skupina bolj uhojenih planincev se je podala čez strma pobočja Komarče, mimo Črnega jezera, čez razgledna pobočja vse do Doma na Komni.

V popoldanskem času smo otroke razdelili v šest skupin. Starejši planinci so se seznanili oziroma utrdili znanje iz prve pomoči, orientacije ter osnovne planinske vozle. Mlajši planinci so spoznavali tematike naravoslovja, si zgradili bivak in izdelovali okraske iz das mase in naravnih materialov. Po večerji smo vodniki predstavili pohode za naslednji dan ter podali navodila o pripravi nahrbtnika. Ko se je stemnilo, smo odšli na krajši nočni pohod.
Sobotni pohodi so nas popeljali po bohinjskih hribih, kjer je v prvi svetovni vojni potekal prehodni pas med zaledjem in bojiščem. Na omenjenem ozemlju se nahaja še veliko ostankov iz tega časa, kar je bilo planincem zelo zanimivo. Tako sta dve skupini odšli na Lanževico, dve skupini pa sta se z Bogatinskega sedla povzpeli najprej na Bogatin in nato še na Mahavšček ter se v dom vrnili mimo planine Govnjač.
Po kosilu je sledilo nadaljevanje petkovih delavnic ter čutna pot. Po večerji so se najmlajši kmalu odpravili na zaslužen počitek, starejši pa so si ogledali slovenski film Zakleta bajta. V nedeljskem dopoldnevu smo spakirali svoje stvari, starejši planinci so pridno pomagali pri prenosu prtljage. Preostanek časa pa smo se po skupinah igrali socialne igre, izpolnili dnevnike in si izmenjali vtise o taboru in planinskih pohodih. Sledilo je še skupno slikanje, kosilo in sestop v dolino. Polni lepih vtisov smo se odpeljali proti domu z željo, da drugo leto tabor zopet ponovimo.

FOTOGRAFIJE

Mojca Brezovec
Mojca Brezovec

Prejšnji prispevek

Navodila za zadnji šolski dan
22 junija 2022

Naslednji prispevek

OBVESTILO 1. ŠOLSKI DAN
26 avgusta 2022
PREBERITE SI ŠE
cross Skip to content