NOVICE

SIMPOZIJ OB 70-LETNICI ODKRITJA SLOVENSKE PEČI

Objava od
Polona Frelih
Kategorije
Datum
9 marca, 2023

Od odkritja Slovenske peči v Kropi je minilo 70 let. V spomin na ta dogodek, so Muzeji radovljiške občine in Kulturno društvo Kropa 3. marca 2023 organizirali simpozij, da bi javnosti predstavili vrednost tehniškega spomenika Slovenska peč. K sodelovanju je bila povabljena tudi naša šola. Mladinski zbor je pod vodstvom Ane Bec v sklopu kulturnega programa zapel dve pesmi, ki sta obiskovalce takoj uvedli v tematiko dneva: Mlad kovaček skladatelja Jakoba Ježa in slovensko ljudsko z naslovom Kovaška.

Mladi kuharji pod okriljem projekta KuhnaPaTo in odličnim mentorstvom učiteljice Veronike Šmid, so poskrbeli, da želodčki obiskovalcev niso bili prazni. Pridne roke kuharic iz šolske kuhinje ter učenci so pripravili ješprenovo solato, narastek iz prosene kaše in jabolk ter pehtranove in drobnjakove štruklje s skuto. Poleg omenjenih jedi, so učenci na dogodku postregli še fržolovc.

Učiteljice Lidija Kranjc, Marjeta Koselj in Polona Frelih so v zaključnem delu simpozija poslušalcem predstavile konkretne dejavnosti, ki jih šola izvaja, da učencem približa kulturno dediščino in tradicijo domačega kraja. Poslušalci so bili navdušeni nad številnimi dejavnostmi in projekti šole.  Ta dogodek nas je spomnil, da živimo v krajih z bogato kulturno dediščino in prav je, da šola z učenci to živi in prenaša na nove generacije.

Polona Frelih
Polona Frelih

Prejšnji prispevek

POGOVORNE URE
06 marca 2023

Naslednji prispevek

Matematika za vsakogar
14 marca 2023
cross Skip to content