NOVICE

NOVA PRIDOBITEV NA PŠ OVSIŠE

Objava od
Marjeta Koselj
Kategorije
Datum
18 novembra, 2021

Na vasi stoji naša podružnična šola,  učitelji in učenci smo vajeni svežega podeželskega zraka. Zračenje učilnic je vedno bilo in je v današnjih razmerah še toliko bolj del šolskega vsakdana. Pa vendar smo po končanih jesenskih počitnicah pričeli razmišljati, kako tudi v prihajajočih zimskih dneh ohraniti ravnovesje med svežino diha ter toploto prostora.

Ravno zato nas je v minulem tednu resnično presenetila ter predvsem iskreno razveselila donacija podjetja Metron iz Lesc, ki nam je podarilo kar pet ionizatorjev zraka, prav za vsako učilnico po enega. Že takoj naslednji dan smo jih ponosno priključili, potem pa vsi radovedni tiho prisluhnili njihovemu nežnemu, nevsiljivemu brnenju. Zdaj, ko jih vestno uporabljamo že nekaj dni, lahko le potrdimo, da resnično izboljšajo kakovost zraka v učilnicah, posledično skrajšajo čas zračenja ter tako pripomorejo k optimalni toploti prostorov.

Nič pa ne ogreje človeka tako kot nesebično, srčno dejanje, brez velikih besed, brez pričakovanj, le zaradi preproste dobrote in hvaležnosti. Dejanje, ki ga ne bomo pozabili in lahko rečemo le hvala.

Učitelji PŠ Ovsiše

Marjeta Koselj
Marjeta Koselj

Naslednji prispevek

PLANINSKI POHOD DO OROŽNOVE KOČE
19 novembra 2021
cross Skip to content