NOVICE

IZDELOVALI SMO DRAŽGOŠKE KRUHKE

Objava od
Učitelj
Kategorije
Datum
25 novembra, 2024

Na Podružnični šoli Ovsiše so učenci 4. in 5. razreda v Tednu slovenske hrane izvedli naravoslovni dan na temo slovenska lokalna hrana. Poleg Tradicionalnega slovenskega zajtrka so spoznavali pomen lokalno pridelane hrane ter se preizkusili v oblikovanju dražgoških kruhkov, ki so jih izdelali pod vodstvom gospe Brede Tolar iz Dražgoš. S sestro sta že 5. rod, ki nadaljujeta tradicijo izdelovanja dražgoških kruhkov v njihovi družini. Učenci so se naučili, kako se zamesi testo, ter kako in s čim se ga oblikuje.

Učitelj
Učitelj

Prejšnji prispevek

Prosto delovno mesto
25 novembra 2024

Naslednji prispevek

TEHNIŠKI DAN ZA UČENCE LIPNIŠKE ŠOLE
26 novembra 2024
No active "ca-sidebar-847" sidebar
cross Skip to content