NOVICE

Projekt Pasavček na Ovsišah

Objava od
Miha Okorn
Kategorije
Datum
3 maja, 2024

V tednu, ki mineva, se je zaključil projekt Pasavček, ki ozavešča o prometnih pravilih, obnašanju v prometu, prometni varnosti, največ pozornosti pa posveča pravilni uporabi varnostnega pasu.

V sklopu projekta se je tudi na naši šoli zvrstilo več dejavnosti - spoznavali smo avtosedež in različne pripomočke za vožnjo v avtu (isofix sistem, sedeži, jahači ...), pravilno uporabo teh pripomočkov, v različnih oblikah (križanke, spisi, izštevanke ...) pisali o prometu, izdelovali kresničke s prometnimi pravili, v skupinah reševali kvize (Milijonar, Kahoot), na igrišču smo si naredili svoj poligon za skiro z različnimi prometnimi situacijami, sestavljali smo proge iz igrač, spoznavali različna vozila na različnih koncih sveta, pri likovni smo izdelovali 3D promet in šivali pasavčka, gledali smo simulacije dogajanj v vozilu (hitrost, pripetost), beležili smo uporabo varnostnega pasu v šolskem kombiju. Pasavček nas je spremljal pri rednem pouku in dnevih dejavnosti, kjer smo lahko v praksi preizkusili svoje znanje.

Skrb za varnost v vozilih je izjemno pomembna, spoštovanje pravil pa odgovornost vseh nas.
Upamo, da smo se v projektu vsi nekaj naučili, izboljšali svoje navade v prometu in da ne bomo pozabili, da "red je vedno pas pripet!"

 

Miha Okorn
Miha Okorn

Prejšnji prispevek

NARAVOSLOVNI DAN ZA 6. RAZRED
03 maja 2024

Naslednji prispevek

Kulturni dan za 8. a in 8. b razred
03 maja 2024
cross Skip to content