NOVICE

Dan šole ob melodijah harmonike

Objava od
Katarina Perič
Datum
1 aprila, 2024

V sredo, 27. marca 2024, smo v mali telovadnici pripravili glasbeno prireditev ob dnevu šole v spomin na Staneta Žagarja, po katerem nosi naša šola ime.

Pozdravnemu ravnateljevemu govoru je sledil še nagovor dr. Klemena Laha o Stanetu Žagarju in uporu zoper nasilje z naslovom Šolska ura še traja.

Rdeča nit tokratne prireditve je bila glasba, še posebno tista, ki jo izvabimo iz različnih harmonik. Nastopili so šolski harmonikarji: Filip Pintar, Jan Smolej, Maks Gašperšič, Krištof Pintar in Valentin Drozg ter predstavili diatonično ter klavirsko harmoniko. Posebna gostja s svojo kromatično harmoniko je bila Špela Šemrl, sicer tudi nedavna superfinalistka v TV-oddaji Slovenija ima talent.

Z glasbo so prireditev obogatili še vsi štirje šolski pevski zbori z okoli 70 pevci (Otroški pevski zbor 1. in 2. razreda, Otroški pevski zbor 3. in 4. razreda, Otroški pevski zbor Ovsiše ter Mladinski pevski zbor) pod vodstvom Ane Bec in ob klavirski spremljavi Tineta Beca, skupina kljunastih flavt pod mentorstvom Polone Frelih ter Otroška folklorna skupina Voše pod vodstvom Vilme Kravanja Gosnik. Prireditev so suvereno povezovali šestošolci Jakob Vrhunc, Tinka Perič, Brina Aleksič in Vid Šter.

Katarina Perič
Katarina Perič
prof. slovenščine in nemščine

Prejšnji prispevek

Velikonočni prazniki 2024
30 marca 2024

Naslednji prispevek

Zlato Cankarjevo priznanje
01 aprila 2024
cross Skip to content