NOVICE

Srečanje s pisateljico Majdo Koren

Objava od
Uroš Švab
Kategorije
Datum
6 junija, 2023

V ponedeljek 5. 6. nas je ob zaključku branja za Finžgarjevo bralno značko obiskala otroško-mladinska pisateljica, scenaristka in bivša učiteljica Majda Koren, tudi prejemnica večernice in Levstikove nagrade za deli Eva in kozel ter za Mici iz 2. a.

V kar treh nastopih na OŠ Ovsiše in v Lipnici je učencem odstrla ozadje nastanka svojih del, sodelovanje z ilustratorji, s podatki o prevodih in raznovrstnih nenavadnih prigodah, ki so spremljale nastanek posameznih knjig. Izvedeli smo tudi, kako knjige pisatelja lahko ponesejo po svetu, da jih predstavi na tujih knjižnih sejmih ali srečanjih z neslovenskimi bralci.

Knjige po naročilu ali »nenaročene« pa zahtevajo od pisatelja veliko raziskovanja, poslušanja drugih, zapisovanja, črtanja in dopisovanja, da imajo svojo težo. Pogosto so rezultat večletnih objav v nadaljevanjih; tako kot je Mala pošast Mici dobila knjigo iz zgodbic, ki so najprej izhajale v Cicibanu. Pisateljica je učence na podlagi lastnega zgleda tudi opozorila, da nas internet in mobilni telefon lahko tako posrkata vase, da nam zmanjka časa za branje in pisanje, kar pa je škodljivo za miselni razvoj tako učencev kot tudi odraslih.

Uroš Švab
Uroš Švab

Naslednji prispevek

ŠPORTNI DAN ZA UČENCE OD 7. DO 9. RAZREDA
07 junija 2023
cross Skip to content