NOVICE

Gibanje z razlogom ob svetovnem dnevu športa

Objava od
Katarina Perič
Datum
1 junija, 2023

 

 

Zadnji majski dan praznujemo svetovni dan športa. Tokrat smo v Lipnici pripravili športno druženje Gibanje z razlogom za učence in starše obeh šol. Kljub temu, da je vreme še uro pred pričetkom kazalo zobe in je že kazalo odpovedati prireditev, je ob pol petih popoldne posijalo sonce ter nam razvedrilo zaskrbljene obraze.

 

Veseli smo bili številčnega obiska staršev in učencev, ki so se ob 17. uri zbrali v športnem parku ob lipniški šoli. Po glasbenem uvodu našega harmonikarja Filipa Pintarja je zbrane nagovorila ravnateljica Zdenka Varl in poudarila pomen gibanja. Mojca Brezovec je vse zbrane povabila na številne dejavnosti in vsem zaželela sproščeno popoldne v duhu športa in prijetnega druženja.

 

Učenci so se lahko preizkusili v lokostrelstvu, atletiki, skokih na mali prožni ponjavi, taekwondoju, spretnostnem poligonu s skiroji, teku trojk, bobnanju na žogah ter aktivnostih na treningih smučarskih skakalcev. Najmlajšim učencem so bile namenjene igrarije (različne športne aktivnosti), pripravili pa smo tudi delavnice sproščanja, prve pomoči in orientacijski tek v treh težavnostnih stopnjah v okolici šole.

 

Ob tej priložnosti se ponovno zahvaljujemo vsem zunanjim sodelujočim, ki so pomagali pri izvedbi športnega popoldneva: Atletskemu klubu Radovljica, Taekwondo klubu Radovljica, SK Triglav Kranj, Niki Časl, Martini Staroverski, Katarini Branc Jakopič, Mateju Pagonu in Andreju Zupanu.

 

Iskreno se zahvaljujemo vsem staršem, ki so pripravili okusne sladice in slane prigrizke, s katerimi se bodo učenci sladkali še dan potem.

 

Naše Gibanje z razlogom je bila tudi dobra priložnost za sproščen klepet s starši in učenci na šolskem dvorišču izven učilnic, ki je vse popoldne žarelo od nasmejanih otroških lic in sijočih oči otroške sreče.

Še dve povezavi do fotografij:

Povezava 1

Povezava 2

Katarina Perič
Katarina Perič
prof. slovenščine in nemščine

Prejšnji prispevek

Področno tekmovanje v malem nogometu
26 maja 2023

Naslednji prispevek

Tehniški dan za 7. razred: Vurnikovi dnevi
04 junija 2023
cross Skip to content