NOVICE

Proslava ob dnevu samostojnosti in enotnosti v Lipnici

Objava od
Uroš Švab
Datum
26 decembra, 2022

V petek, 23. 12. 2022, smo na lipniški šoli pripravili proslavo pred dnevom samostojnosti in enotnosti ter božično-novoletnimi prazniki. Rdeča nit je bila prijateljstvo, ki smo ga tkali z izbrano besedo in glasbo. Nastopili so učenci Otroškega in Mladinskega pevskega zbora ter devetošolci in solisti 6. in 7. razreda pod mentorstvom učiteljice Monike Glücks Donko, ki so pripravili izjemen in ubrano zveneč glasbeni del programa. Petošolci so z mentorico Polono Frelih poskrbeli za kratke komične dramske prizore o Lenči Flenči, šestošolci za deklamacijo pesmi Prijatelj pesnice Saše Vegri. Prisluhnili smo lahko tudi nekaj našim učencem, ki obiskujejo radovljiško glasbeno šolo. Ti so nam ubrano zaigrali na kitaro, klavir in prečno flavto pod mentorstvom učiteljic GŠ Radovljica. Program sta povezovali devetošolki Špela Šimnic in Zoja Višnar, zaključili pa sta ga z voščilom:

"Božično-novoletni prazniki so pred vrati. Preživite jih čim bolj mirno, v krogu svoje družine in prijateljev. Vzemite si čas zanje. Oddahnite si od vsakodnevnega vrveža in skrbi. Naberite si novih moči. Privoščite si koncert, dobro knjigo, sproščen klepet, izlet na bližnji hrib, sankanje … počnite kaj, kar radi počnete, pa se premalokrat najde dovolj časa.

V novem letu vam želimo veliko zdravja, veselja, uspehov in prave sreče. Želimo vam, da bi prav vsak sleherni dan srečali srečo v prijateljih."

Besedilo: Katarina Perič
Fotografije: Uroš Švab

 

Uroš Švab
Uroš Švab

Prejšnji prispevek

Karierna orientacija - informacije o poklicih
23 decembra 2022
cross Skip to content