NOVICE

Noč z Andersenom (2022)

Objava od
Uroš Švab
Kategorije
Datum
6 aprila, 2022

S 1. na 2. april je na lipniški in tudi ovsiški šoli potekalo praznovanje z Andersenom. 5. Noči z Andersenom se je letos udeležilo okoli 100 učencev in okoli 15 učiteljev. Letošnja posebnost je bila, da so prvič sodelovali tudi učenci prvega triletja.

V Lipnici smo se ob 18.00 zbrali v mali telovadnici, kjer so bili učenci razdeljeni po skupinah. Brali ali poslušali so različno: eni pravljico Cesarjeva nova oblačila, drugi Cesarjevega slavca in tretji zgodbice iz knjige Nataše Konc Lorenzutti Kakšno drevo zraste iz mačka. Omenjena pisateljica bo 30. maja tudi literarna gostja na naši šoli, ko se bo predstavila učencem, ki bodo opravili bralno značko.

Po branju so sledile ustvarjalne dejavnosti v okviru različnih delavnic – barvanje majic, slikanje s kredo, izdelava kron iz papirja, izdelava cesarja iz kartonastih škatel, priprava pogrinjkov ter kamišibaj. Sledila je večerja in osvežilni sprehod z lučkami po atletskem stadionu.

Okoli 22.00 ure so omagali učenci 1. razreda, vsi ostali učenci so ob zvokih glasbe samo zase imeli veliko telovadnico, kjer so se igrali z žogami, plezali na plezalni steni, telovadili, plesali in se še na druge načine zabavali. Dež na strehi je nazadnje zapel uspavanko, da so okoli enih ponoči zaspali tudi najbolj budni učenci. Za zajtrk smo prigriznili evrokrem, nekateri pa pašteto in kar prehitro je bila ura 8.00, ko so pred šolo na učence počakali njihovi starši.

Uroš Švab
Uroš Švab

Prejšnji prispevek

2. dan ŠVN za 6. razred
05 aprila 2022

Naslednji prispevek

3. dan ŠVN za 6. razred
06 aprila 2022
cross Skip to content