NOVICE

14. marec - mednarodni dan matematike

Objava od
Boštjan Kališnik
Kategorije
Datum
14 marca, 2022

Matematika je povsod okoli nas, pa se tega niti ne zavedamo. Bi brez matematike obstajal svet računalnikov? Bi imeli mobilne telefone? Bi razumeli neskončnost vesolja in majhnost nas samih v njem? Razmišljanje o matematiki in njenem pomenu najlepše strne misel nemškega pisatelja H. M. Enzensbergerja: Matematična spoznanja so med najpomembnejšimi dosežki civilizacije.

Letošnji mednarodni dan matematike poteka pod sloganom MATEMATIKA ZDRUŽUJE. Matematika ne združuje le števil, geometrije in logike, ampak tudi ljudi različnih starosti, jezikov, verstev in drugih prepričanj, različna znanstvena in umetniška področja ter različne šolske predmete, različne poklice, različne pisave ...

Vsem učencem in učenkam naše šole želimo veliko matematičnih spoznanj, na šolskem tekmovanju v znanju matematike za Kenguru Vegova in Vegova priznanja, ki bo v četrtek, 17. marca 2022, pa veliko znanja in uspešno reševanje.
Na povezavi se lahko preizkusite v reševanju nalog z nekaterih izmed preteklih tekmovanj Mednarodni matematični kenguru.

Aktiv učiteljev matematike

Boštjan Kališnik
Boštjan Kališnik
prof. matematike in geografije; ravnatelj

Prejšnji prispevek

KuhnaPaTo
13 marca 2022

Naslednji prispevek

Planica - šola v naravi - 1. dan
14 marca 2022
cross Skip to content