NOVICE

KARIERNA ORIENTACIJA - INFORMATIVNI DAN

Objava od
David Kebler
Kategorije
Datum
3 februarja, 2022

Dragi učenci, spoštovani starši.

Glede na epidemiološko situacijo v državi tudi v tem šolskem letu izvedba informativnih dni, ki so s šolskim koledarjem predvideni za petek 11. 2. 2022, ob 9. in 15. uri ter soboto, 12. 2. 2022, ob 9. uri na srednjih šolah in v dijaških domovih ne bo mogoča, čeprav v tem šolskem letu pouk poteka v šolah. Gre za dogodek visokega tveganja, ob katerem se združuje veliko število učencev iz različnih delov Slovenije, pri čemer pa prihaja tudi do izrazito povečane uporabe sredstev javnega prevoza.

Vse srednje šole in vsi dijaški domovi bodo zato tudi letos svoje predstavitve šole oziroma izobraževalnih programov, ki jih izvajajo, in dijaškega doma izvedli na virtualni način oziroma s spletno predstavitvijo.

Vsem učencem, ki se bodo udeležili informativnih dni svetujemo, da si pogledajo spletne strani srednjih šol, v katere se želijo vpisati oziroma jih zanimajo, kjer bodo našli podrobnejše informacije v zvezi z izvedbo informativnega dneva.

Na spletni strani Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport na naslovu: https://www.gov.si/teme/vpis-v-srednjo-solo/ je objavljen seznam vseh srednjih šol, skupaj s seznamom izobraževalnih programov, ki jih te šole izvajajo, s povezavami do njihovih spletnih strani. Navedena tabela vključuje tudi informacije, na kakšen način bodo posamezne šole izvedle informativne dneve. Tabelo si lahko prenesete tudi spodaj.


Učenci 9. razreda boste v petek prosti pouka - z namenom, da sodelujete na informativnih dnevih in pridobite informacije o vpisu v želene šole.  Udeležbo na informativnih dnevih toplo priporočamo tudi učencem nižjih razredov, vendar za njih ne velja, da je petek pouka prost dan.

Želimo, da na informativnih dnevih izveste čim več informacij, ki vam bodo v pomoč pri odločanju kam po osnovni šoli. V primeru kakršnihkoli vprašanj sem vam na voljo.

David Kebler,

šolska svetovalna služba

David Kebler
David Kebler
PREBERITE SI ŠE
cross Skip to content