Warning: Use of undefined constant TXT - assumed 'TXT' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/vhosts/os-lipnica.si/httpdocs/katarina/wp-content/themes/stretch_of_houses_hoe005/functions.php on line 1314
Delo na daljavo – SLOVENŠČINA, 6. razred (7. teden)

PostHeaderIcon Delo na daljavo – SLOVENŠČINA, 6. razred (7. teden)

Dragi šestošolci,
pozdravljeni v 7. tednu šole na daljavo. Tudi ta teden se bomo dobili na spletnem sestanku v petek ob 11. uri (zoom). Do takrat pa vas čaka nekaj nalog za ta teden (eno si lahko prihranite za prihodnji ponedeljek):

  • Slovenščina 6/DZ/2. del/str. 64-66/Mali oglas (Prodam, kupim, podarim, menjam). Preberi štiri kratka besedila in reši naloge. Nalogo 9 napiši v mali zvezek. Sošolcem boš svoj mali oglas predstavil v petek, ko se bomo povezali v živo.
  • Slovenščina 6/DZ/2. del/str. 66-67/Prijavnica (Prijavljam se za gorsko dirko). Reši naloge.
  • Pridevnik: Svoje znanje o pridevniku si že ponovil in naredil miselni vzorec v šolski zvezek. Dopolni ga, pri tem pa si pomagaj s podatki v priponki 1 ali v priponki 2 V mali zvezek reši vajo iz predstavitve. Več o pridevniku pa v petek.
  • Ponovim: V priponki je pesem Andreja Rozmana Roze, v kateri je škrat v svoji tipkarski naglici popolnoma pozabil na pravopis. Odpri program za urejanje besedila (word) in besedilo še enkrat prepiši. Pri tem:
    1. Upoštevaj pravopisna pravila (velika začetnica in ločila pri zapisovanju premega oz. odvisnega govora). Kako zapisujemo premi in odvisni govor, smo se že naučili. Ponovi, če se ne spomniš.2. V pesmi poišči vse samostalnike in jih zapiši z modro barvo. (Ponovi, kaj vse smo se naučili o samostalnikih.)Svojo datoteko poimenuj (ime-mlecna hrana) in shrani ter mi jo pošlji po e-pošti.
  • Ne pozabi: spletni sestanek (zoom) v petek ob 11. uri (pripravi zvezek za slovenščino), to pa je za ta teden vse.

Lepo se imejte, ne pozabite na čas za knjigo in čas izkoristite za igro na svežem zraku in gibanje.

učiteljica Katarina

 

Comments are closed.

POIŠČI …
Arhiv