Warning: Use of undefined constant TXT - assumed 'TXT' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/vhosts/os-lipnica.si/httpdocs/katarina/wp-content/themes/stretch_of_houses_hoe005/functions.php on line 1314
Delo na daljavo – SLOVENŠČINA, 7. razred (7. teden)

PostHeaderIcon Delo na daljavo – SLOVENŠČINA, 7. razred (7. teden)

Dragi sedmošolci,

pozdravljeni v 8. tednu šolanja na daljavo. Ta teden se bom z vami poskusila povezati v živo preko aplikacije zoom. Ta je zelo enostavna za uporabo. Potrebuješ eno od teh naprav: tablica, pametni telefon ali prenosni računalnik s kamero. Če nam bo uspelo, se bomo lahko videli in slišali. Navodila so v priponki, povezali pa se bomo v četrtek ob 11. uri.  Do takrat pa vas čaka še nekaj nalog:

  • Za uvod po počitnicah ponovno preberi besedilo Tuaregi, svobodni v puščavi (DZ, Slovenščina 7, 2. del, str. 41) in ponovi, katere zakonitosti veljajo za besedilo opis življenja ljudi (zapiski v zvezku, okvirček na str. 48). Bi znal tudi sam napisati besedilo, v katerem bi predstavil življenje nekega ljudstva? Če želiš, lahko rešiš 22. nalogo in mi besedilo pošlješ v pregled (neobvezno).
  • Ponovi vse o glagolu. Pomagaj si z diagramom na koncu DZ 1. del in prosojnicami. Svoje znanje utrjuj na portalu ucimse.com (poglavje: Glagol in glagolski naklon, vse naloge).
  • Slovenščina 7/DZ/2. del/str. 50-52/K Tuaregom na čaj. Preberi besedilo o tem, kako Tuaregi kuhajo čaj. Preštej povedi v besedilu. Vzemi svinčnik in v besedilu podčrtaj še vse glagole. Reši naloge na str. 50-52. Naučil se boš razlikovati med pojmoma poved in stavek. To nalogo opravi do četrtka, da boš lažje sodeloval v živo.
  • Berilo 7/str. 13/Shel Silverstein: Razmetana soba (nalogo lahko prihraniš za ponedeljek). Preberi pesem in v šolski zvezek (na stran za književnost) napiši avtorja in naslov. Nato v celih povedih odgovori na vprašanja Pesem je tudi tvoja. Pri zadnji nalogi je potrebno spremeniti pesem. Poskusi in mi svoj pesniški poskus pošlji po e-pošti. V berilu na str. 8 v rubriki Male učenosti najdeš definicijo za verz. Prepiši jo v šolski zvezek.
  • Ne pozabi: spletni sestanek (zoom) v četrtek ob 11. uri (pripravi zvezek za slovenščino in DZ 2. del), to pa je za ta teden vse.

Lepo se imejte, ne pozabite na čas za knjigo in čas izkoristite za igro na svežem zraku in gibanje.

učiteljica Katarina

 

Comments are closed.

POIŠČI …
Arhiv