Warning: Use of undefined constant TXT - assumed 'TXT' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/vhosts/os-lipnica.si/httpdocs/katarina/wp-content/themes/stretch_of_houses_hoe005/functions.php on line 1314
Delo na daljavo – Slovenščina, 6. razred (6. teden)

PostHeaderIcon Delo na daljavo – Slovenščina, 6. razred (6. teden)

Dragi šestošolci!

Pred nami je 6. teden dela na daljavo, potem pa si boste lahko za teden dni oddahnili od šolskega dela. Pred vrati so prvomajske počitnice, a še prej zadolžitve za ta teden:

  • Slovenščina 6/DZ/2. del/str. 82-87/Opis naravnega pojava
    Preberi besedilo in reši naloge. V šolski zvezek (jezik) napiši naslov Opis naravnega pojava in izdelaj povzetek (miselni vzorec ali točke), pomagaj si z zelenim okvirčkom (str. 87). Rešitve 19. naloge mi pošlji v pregled po e-pošti.
  • Slovenščina 6/DZ/2. del/str. 88-92/Vzrok in posledica
    Preberi besedilo o burji in reši naloge (razen 5. naloge).
  • Ponovi, kar veš o pridevniku iz 4. in 5. razreda. V zvezek napiši naslov Pridevnik in izdelaj miselni vzorec (pošlji fotografijo zapisa).
  • Utrjujte in ponavljajte vso učno snov. Pomagaj si z zvezkom (književnost), Berilom 6 in delovnim zvezkom. Slovnico lahko vadiš z vajami na ucimse.com.
  • Svoj čas izkoristite tudi za branje dobre knjige in nadaljuj z bralno značko/mesečnim branjem. Zapise o prebranem mi pošlji na e-naslov.
  • Nadoknadite naloge prejšnjih tednov.
  • Dodatni izziv (neobvezno): Preskusi se v vlogi pisateljice/pisatelja. Napiši zgodbo za slikanico Darilo v priponki. Zgodba naj bo realistična, upoštevaj pa, da mora besedilo imeti uvod, jedro in zaključek. Uporabiš lahko tudi premi govor, kjer se ti zdi potrebno. Posebno pozornost nameni izboru besed in načinu pripovedovanja. Tvojo pisateljsko stvaritev pričakujem na svoj e-naslov do 4. maja 2020. Se že veselim dobrih zgodb.

Želim vam uspešen predpočitniški teden. Se vidimo!

učiteljica Katarina

Comments are closed.

POIŠČI …
Arhiv