Warning: Use of undefined constant TXT - assumed 'TXT' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/vhosts/os-lipnica.si/httpdocs/katarina/wp-content/themes/stretch_of_houses_hoe005/functions.php on line 1314
Delo na daljavo – Slovenščina, 6. razred (5. teden)

PostHeaderIcon Delo na daljavo – Slovenščina, 6. razred (5. teden)

Dragi šestošolci,

pred nami je 5. teden dela na daljavo, tudi v tem tednu se bodo naloge navezovale na književnost.

  • V berilu poišči odlomek pastirske povesti Franceta Bevka Pastirci (str. 102) Zgodba opisuje dogodke, ki so se v preteklosti resnično dogajali. Taki zgodbi rečemo realistična zgodba. Odlomek v berilu preberi vsaj dvakrat. Nato v veliki zvezek (na stran za književnost) napiši avtorja in naslov besedila. V celih povedih napiši odgovore na prve štiri naloge v rubriki Pripoved je tudi tvoja. Z rdečo v zvezek prepiši rubriko Male učenosti.
  • Pripravi si filmski večer in si oglej film Pastirci.
  • Utrjuj in ponavljaj vso učno snov. Pomagaj si z zvezkom (književnost), Berilom 6 in delovnim zvezkom. Slovnico lahko vadiš z vajami na ucimse.com.
  • Ne pozabi časa nameniti tudi branju knjige (priporočam vsaj pol ure na dan). Ta mesec bereš knjigo po lastni izbiri. Morda ti uspe prebrati knjigo za bralno značko. Zapis mi pošlji po e-pošti (lahko samo fotografijo zapisa v bralni zvezek).

Želim ti uspešno šolsko delo ta teden.

učiteljica Katarina

Comments are closed.

POIŠČI …
Arhiv