Warning: Use of undefined constant TXT - assumed 'TXT' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/vhosts/os-lipnica.si/httpdocs/katarina/wp-content/themes/stretch_of_houses_hoe005/functions.php on line 1314
Delo na daljavo – SLOVENŠČINA, 9. razred (3. teden)

PostHeaderIcon Delo na daljavo – SLOVENŠČINA, 9. razred (3. teden)

Draga devetošolka/dragi devetošolec,

pred nami je tretji teden na daljavo (30. 3.-3. 4. 2020). Upam, da si zdrava/zdrav in ti gre delo dobro (in sproti) od rok.

V tem tednu bomo testno izvedli pouk v živo s pomočjo aplikacije zoom. Potrebuješ pametni telefon, tablico ali prenosni računalnik. Navodila so v priponki. Dobimo se v sredo ob 12.00. Upam, da nam bo uspelo. Do takrat pa poskusi opraviti čim več sledečih nalog:

  • Vezaj in pomišljaj
    Vezaj: DZ, str. 20-26 (vključno s 13. nalogo), posnetek
    Pomišljaj: DZ, str. 48-51
    Vaja dela mojstra: DZ, str. 57-58
    V zvezek (jezik) napiši naslov “Vezaj in pomišljaj” in si naredi zapiske.
  • Ponovi značilnosti besedilnih vrst: potopis, opis poti, opis in oznaka osebe. Kakšne značilnosti imajo? V čem se razlikujejo?
  • Reši primer testa NPZ. Ni ga potrebno tiskati, rešitve pregledno (z oznakami nalog) napiši v svoj mali zvezek. Nalogi za tvorjenje (12./I. del in 16./II. del napiši v wordov dokument in mi ju pošlji po e-pošti do nedelje 5. 4. 2020).
  • Projektna naloga: slovenski mladinski roman
    Upam, da si knjigo že prebral in si izpisal potrebne podatke za nalogo. Če še nisi, ta teden nadoknadi zamujeno. Poišči pomembne in zanimive podatke o avtorju. Navodila za pisno obliko naloge boš dobil prihodnjič.
  • Ne pozabi na branje.

Comments are closed.

POIŠČI …
Arhiv