Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Prešerno ob Prešernovem dnevu

Za učence lipniške in ovsiške šole smo v petek, 5. februarja 2021, pripravili kulturne dneve. Učenci 1.-3. razreda so slovenski kulturni praznik obeležili z različnimi literarnimi in likovnimi dejavnostmi v šoli, za ostale smo kulturne vsebine zaradi danih razmer pripravili na daljavo.

Učenci 4. in 5. razreda so si ogledali lutkovno predstavo Čudovite dogodivščine vajenca Hlapiča, učenci 6. in 7. razreda pa igrano predstavo Emil in detektivi.

V 8. in 9. razredu so si učenci ogledali italijanski film Moj brat lovi dinozavre in razmišljali o sobivanju z drugačnimi od sebe, o odraščanju, zrelosti in odgovornosti za lastna dejanja.

Upamo, da smo v dnevno rutino šolanja na daljavo uspeli vnesti kanček optimizma, vedrega pogleda na svet in zavedanja za kulturo ter dobro in lepo v življenju. Želimo si, da bomo že prihodnje kulturne aktivnosti lahko doživeli v gledališču, kinu, muzeju, galeriji ali na pravi ekskurziji.

Zaklenjeno za komentiranje.