Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Maraton pisanja apelov 2020

10. decembra obeležujemo svetovni dan človekovih pravic. V splošni deklaraciji človekovih pravic, ki je bila sprejeta na ta dan, je zapisano, da imamo vsi ljudje enake pravice in svoboščine ne glede na raso, narodnost, veroizpoved, spol, spolno usmerjenost ali kakšno drugo osebno okoliščino.

V današnjem svetu so človekove pravice kršene vsakodnevno. Po svetu ljudje živijo v vojnah, bežijo pred lakoto in nasiljem. Nimajo dostopa do vode, zdravil …

Kršenje človekovih pravic se dogaja tukaj in zdaj. Številke kažejo, da se je nasilje povečalo – znotraj družine, na ulicah, na spletu. Nasilje nad ženskami, otroci, starejšimi, nad »drugačnimi«.

Kakršnokoli nasilje je nedopustno! Vsak ima pravico živeti v miru in v okolju, kjer lahko izrazi svoje potrebe in potenciale.

V sodelovanju z Amnesty International vsako leto organiziramo Maraton pisanja apelov za človekove pravice. Letos zaradi epidemije samo na daljavo.

Naše besede imajo moč, uporabimo jo.

Zaklenjeno za komentiranje.