Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Pouk na daljavo od 30. 11. 2020 dalje

OBVESTILO ZA UČENCE IN STARŠE

POUK NA DALJAVO: Obveščamo vas, da je vlada RS za en teden podaljšala ukrepe za zajezitev in obvladovanje epidemije covid19. Zato od ponedeljka, 30. 11. 2020, dalje še vedno poteka pouk na daljavo za vse učence.

NAČRTI ZA PONOVNO ODPIRANJE ŠOL: Iz Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport so nam v današnji okrožnici sporočili, da v primeru izboljšanja epidemiološke situacije načrtujejo vračanje v šolo od 7. 12. 2020 dalje za učence 1. triade (od 1. do 3. razreda) ter izvajanje dopolnilnega pouka, individualne in skupinske učne pomoči ter dodatne strokovne pomoči (pravtako za učence 1. triade). Za učence od 4. do 9. razreda dalje pa naj bi še naprej potekal pouk na daljavo. Ko bo odločitev vlade glede tega sprejeta in bomo v šoli uradno obveščeni, vas bomo obvestili ter vam sporočili tudi vse potrebne informacije glede organizacije pouka.

OCENJEVANJE ZNANJA: Zavoda RS za šolstvo priporoča, da naj ocenjevanje znanja v času pouka na daljavo ne poteka (razen za že dogovorjena ocenjevanja). Učenci bodo ocene pridobili, ko se bodo vrnili v šolo. Po sklepu pristojne ministrice velja tudi, da bo v letošnjem šolskem letu 2020/21 samo eno ocenjevalno obdobje.

DAN DEJAVNOSTI: V petek, 4. 12. 2020, bo potekal praznično obarvan tehnični dan za vse učence od 1. do 9. razreda. Navodila vam bodo razredniki pravočasno posredovali.

PSIHOLOŠKA PODPORA: NIJZ je ponovno vzpostavil telefon za psihološko podporo v času epidemije covid19. Strokovnjaki iz področja duševnega zdravja so prebivalcem na voljo za pogovor na brezplačni telefonski številki 080 51 00, 24 ur na dan in vse dni v tednu.
Telefon je namenjen otrokom in odraslim za krajši pogovor za čustveno podporo pri obvladovanju tesnobe, strahu, jeze; za podporo obolelim in svojcem oseb z boleznijo covid19; za podporo ob izgubi bližnjega zaradi bolezni covid19; za podoro ob soočanju z izgubo zaposlitve ali čakanjem na delo; za svetovanje pri usklajevanju delovnih obveznosti in družinskega življenja; za podporo pri soočanju z osebnimi stiskami in težavami v medosebnih odnosih v času izolacije ter za podporo pri drugih izzivih, stiskah in težavah, ki jih prinaša trenutna situacija.
Na voljo za pogovor in pomoč pa smo vam tudi v šolski svetovalni službi naše šole.

Ponovno hvala vsem za ves vložen trud pri pouku na daljavo.

Želimo vam obilo zdravja!
Vodstvo šole

Zaklenjeno za komentiranje.