Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

IZVAJANJE VZGOJNO-IZOBRAŽEVALNEGA DELA OD 9. 11. DO 13. 11. 2020

Spoštovani starši in skrbniki, dragi učenci!

Obveščamo vas, da je Vlada RS zaradi trenutnih epidemioloških razmer v državi sprejela sklep, s katerim je za 7 dni podaljšala omejitve, določene v Odloku o začasni prepovedi zbiranja ljudi v zavodih s področja vzgoje in izobraževanja. Za našo šolo to pomeni, da se bo od ponedeljka, 9. 11. 2020, vzgojno-izobraževalno delo za vse učence (matične in podružnične šole) začasno izvajalo na daljavo.  

Pouk na daljavo bomo izvajali po enotnem sistemu, in sicer po komunikacijskem kanalu na spletnih učilnicah eAsistenta XOOLTIME.

Uporabniška imena in gesla potrebna za dostop do spletnih učilnic so vsi učenci oziroma ste starši že prejeli.  Vsa komunikacija med učitelji in učenci bo torej potekala preko spletnih učilnic oz. le v primeru težav zaradi preobremenitve komunikacijskih kanalov tudi preko elektronske pošte.

Šola izvaja na daljavo obvezni in razširjeni program, ne izvaja pa ekskurzij, plavalnih tečajev in kolesarskega izpita.  Z zavedanjem, da izobraževanje na daljavo ni enako izobraževanju ter pouku v šoli, bodo vsebine količinsko, ciljno in smiselno temu prilagojene.

Učitelji bodo dejavnosti načrtovali tako, da jih lahko učenec v največji možni meri izvede samostojno. Na vas starše pa apeliramo, da otroke spodbujate in spremljate njihovo delo v času izobraževanja na daljavo. V kolikor potrebujete pomoč pri zagotovitvi ustrezne informacijsko-računalniške tehnologije, se obrnite na razrednika oz. razredničarko ali šolsko svetovalno službo (katja.nastran@os-lipnica.si) in bomo poiskali ustrezno rešitev. Prav tako vam svetujemo, da otroke spodbujate tudi h gibalnim aktivnostim, saj je učenje na daljavo močno povezano z delom v digitalnem spletnem okolju.

VARSTVO OTROK ZARADI VIŠJE SILE

Varstvo otrok se zaradi odrejene karantene ali druge zunanje objektivne okoliščine nezmožnosti obiskovanja vrtca ali šole do vključno 5. razreda osnovne šole lahko šteje tudi kot višja sila zaradi obveznosti varstva. V tem primeru morate obvestiti svojega delodajalca najpozneje v treh delovnih dneh od nastanka zgoraj omenjenega razloga. Delodajalec mora v postopku uveljavljanja povračila nadomestila plače, ko delavec ne more opravljati dela zaradi višje sile zaradi obveznosti varstva, vlogi priložiti tudi izjavo delavca o obstoju okoliščin, ki vplivajo na nastanek višje sile (tretji odstavek 61. člena Zakona o začasnih ukrepih za omilitev in odpravo posledic COVID-19; Uradni list RS, št. 152/20).

Dragi učenci, nadaljujte z dobrim delom in pozitivnim odnosom do znanja, tudi v času izobraževanja na daljavo. Sledite usmeritvam učiteljev in se trudite po svojih najboljših močeh. V kolikor naletite na težave, se obrnite po pomoč k sošolcu oz. sošolki, povprašajte učitelja. V primeru težav pri učenju, z organizacijo učenja, motivacijo ali morebitnih drugih stisk se vedno lahko obrnete na naše svetovalne delavce:

katja.nastran@os-lipnica.si;

maja.cimerman@os-lipnica.si;

Vse informacije glede poteka pouka od 16. 11. 2020 dalje vam bomo posredovali naknadno.

V upanju na čim hitrejšo vrnitev v šolske klopi vas vse lepo pozdravljamo.

Vsi zaposleni

Zaklenjeno za komentiranje.