Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Kulturno-zgodovinski sprehod po Radovljici in ogled splošne knjižnice Antona Tomaža Linharta Radovljica

V sredo 8. 10. so se učenci 7. a razreda v spremstvu razredničarke Katarine Perič in knjižničarja Uroša Švaba odpeljali na kulturni dan v Radovljico. Po mestu nas je vodila Natalija Černe s Turistično-informacijskega centra Radovljica. Iz Grajskega parka nas je popeljala v mestni jarek, nato skozi staro mestno jedro do Cerkve sv. Petra in okoliških verskih objektov. Sledil je ogled Radovljiške graščine in zaključek na razgledni točki, kjer smo v sončnem vremenu ugledali dvigajoče se meglice in zasnežene Julijce.

Po malici smo nekaj pred 11. uro prispeli v splošno Knjižnico Antona Tomaža Linharta, kjer so nam predstavili njihovo matično knjižnico in podružnične. Knjižničarki Sara in Saša sta v živo uprizorili, kako se vpišeš, kako si izposodiš in rezerviraš knjige in tudi, kako jih podaljšaš, vrneš in plačaš morebitno zamudnino. Izpustili nista niti postopka izposoje elektronskih knjig preko Biblosa. Ogledali smo si tudi kratka filma o branju in o praznovanju Andersenove noči. Po predstavitvi je moral vsak učenec povedati po eno tehtno stvar, ki jo je na njej izvedel. Obisk smo zaključili z ogledom knjižničnih prostorov in si pred odhodom avtobusa privoščili še sladko razvajanje – sladoled v Ambientu.

Zaklenjeno za komentiranje.