Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Obvestilo Zveze prijateljev mladine Slovenije

Spoštovani starši!

Iz Zveze prijateljev mladine Slovenije (ZPMS) so nam dne 2. 4. 2020 na šolo poslali informacije o tem, kako lahko pomagajo družinam v stiski. Pretekla dva tedna so družinam v stiski razdelili računalnike, ki so jih dobili preko donatorjev, razdeljujejo pa tudi hrano.

Na ZPMS se zavedajo, da je v velikih družinah (kjer je več šolarjev) ter v družinah, kjer starši delajo od doma, za kvalitetno šolsko in službeno delo potrebno tudi več računalnikov. Prav tako v teh časih epidemije družine z več otroki verjetno potrebujejo dodatno materialno (npr. hrano) ali finančno pomoč. Družine, ki bi potrebovale tako obliko pomoči (npr. še en računalnik, hrano ipd.), se lahko obrnejo na ZPMS na e-naslov info@zpms.si.

Starše, ki imate več šolarjev in bi potrebovali še kakšen računalnik naprošamo, da se obrnejo na ZMPS. Prositi za pomoč ali npr. sprejeti darovan računalnik ni sramota, ampak je korak poguma, da svojim otrokom omogočite kvalitetno šolanje na daljavo. Žal še ne vemo, koliko časa bo šolanje na daljavo trajalo in v kakšni obliki bo potekalo preverjanje in ocenjevanje znanja. Zato je pomembno, da starši šolarjem tudi s pomočjo dobrih ljudi iz organizacij kot so ZPMS, RK, Karitas ipd. zagotovite materialne pogoje za šolsko delo doma. Ko bo epidemije konec, se bodo zagotovo pokazale priložnosti, da boste na kakšen drug način tudi vi lahko pomagali drugim.

Želimo vam obilo poguma in zdravja!

Šolska svetovalna služba OŠ Staneta Žagarja Lipnica

Zaklenjeno za komentiranje.