Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

DELO NA DALJAVO – OBVESTILO RAVNATELJICE (3. teden)

Spoštovani starši!

Vstopamo  v tretji teden dela z učenci na daljavo. Iskrena hvala za vso pomoč svojim otrokom in spodbudne povratne informacije, ki jih dobivamo od otrok in vas, staršev. Zelo smo veseli, ker se trudite in z dobro voljo in ne vedno najlažje usklajujete svoje službene in domače obveznosti s šolskimi nalogami vaših otrok.

Konec prejšnjega tedna smo s strani MIZŠ in Zavoda za šolstvo prejeli smernice za šolsko delo na daljavo, saj so v preteklih dveh tednih med starši in učitelji izvajali evalvacijo o uspešnosti in težavah dela na daljavo. Priporočila, ki smo jih prejeli ravnatelji šol, poudarjajo predvsem pomembnost utrjevanja in ponavljanja snovi za učence, ki naj bi bilo v obdobju pandemije pomembnejše, ter dejstvo, da se delo doma precej razlikuje od tistega v razredu. Ravno tako so si učenci med sabo različni v sposobnostih, interesih in hitrosti dela, zato se bomo skupaj z učitelji po najboljših močeh trudili, da to upoštevamo tudi pri pripravi navodil za šolsko delo na daljavo.

Zavedamo se, da učenci delajo v različnih pogojih in vsi starši nimate na voljo dovolj tehničnih pripomočkov za delo preko spleta in raznih aplikacij, zato bomo skušali zagotoviti čim bolj poenotene pogoje in način dela znotraj istega oddelka in razreda.

Na tej točki vas prosimo, da se v primeru težav brez obotavljanja obrnete za pomoč na šolsko svetovalno službo, ki bo redno sodelovala z razredniki in učitelji in vam bo pomagala pri zagotavljanju tekočega in kontinuiranega šolskega dela vaših otrok.

Ob tem ne bo odveč poudariti, da moramo vsi v teh neobičajnih pogojih razmišljati in delovati človeško in z zdravo mero razumevanja do vseh sodelujočih. Samo s skupnimi močmi bomo kos vsem izzivom, ki jih prinaša obdobje pandemije. Vaše sodelovanje je ključno, zato bodo učitelji v rednem stiku z vami in učenci preko različnih komunikacijskih kanalov, saj je to pomembno tudi zaradi pomanjkanja in ohranjanja družabnih stikov, ki jih večina otrok v tem času izolacije močno pogreša. Tudi v trenutnih pogojih bi radi otrokom v čim večji meri približali običajno šolsko situacijo, saj zanje predstavlja tudi določeno stopnjo varnosti in rutine, ki so jo bili vajeni do sedaj.

Do tega trenutka še nismo prejeli uradnega obvestila, do kdaj bodo šole zaprte, o vsem vas bomo obvestili takoj, ko dobimo novice.

Ker smo že vzpostavili sistem dela in pri tem ni bilo večjih težav, boste navodila in učna gradiva za delo v času od 31. 3. do 3. 4. 2020, kot

običajno, prejeli v torek, 31. 3. 2020. Upamo, da ste vi in vaši otroci/ mladostniki zdravi in da bomo tudi v tem tednu uspešno izpeljali učenje na daljavo.

Vsi, ki imajo pri delu na daljavo težave, naj prosim obvestijo razrednike otrok ali šolsko svetovalno službo:

katja.nastran@os-lipnica.si;

;

maja.cimerman@os-lipnica.si

Kljub temu, da poteka pouk na daljavo, želimo ostati povezani kot šola. Nekateri učenci in starši ste nam poslali fotografije, kako se doma učite, ustvarjate, kuhate, ipd. Vse vas vabimo, da pošljete kakšno fotografijo pouka na daljavo in/ali samoizolacije svetovalni delavki Katji Nastran na e- naslov katja.nastran@os-lipnica.si. Fotografije bomo objavili na šolski spletni strani.

Ker je ta trenutek najbolj pomembno naše zdravje, vam iskreno želimo, da bi vi in vaši otroci/mladostniki ostali zdravi.

Zaklenjeno za komentiranje.