Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

PREDAVANJE ZA STARŠE – VARNA RABA INTERNETA

Varna raba tehnologije – vzgoja za internet

Spoštovani starši!

V četrtek, 10. oktobra 2019 ob 17.00, Vas vabimo na predavanje za starše o varni rabi tehnologije z naslovom Vzgoja za internet, ki bo v mali telovadnici v matični šoli v Lipnici.

Predavanje o vzgoji za internet bo vodila ga. Zala Bricelj, strokovnjakinja s spletnega portala SAFE.SI – spletne nacionalne točke osveščanja o varni rabi interneta, kjer že več kot 10 let izobražujejo tako otroke in najstnike, kakor tudi starše in učitelje o tem, kako varno in odgovorno uporabljati tehnologije, da bi od njih imeli čim več koristi in zabave ter čim manj nevšečnosti. Predavateljica bo na kratko predstavila vzgojo za internet z naslednjih vidikov:

  • pregled aktualnih družabnih omrežij (Instagram, Snapchat, Viber, Facebook) in aplikacij,
  • pregled aktualnih spletnih nevarnosti, tvegano vedenje na spletu – medvrstniško spletno nasilje, škodljive objave, odvisnost od tehnologije;
  • nasveti za lažje shajanje z internetom – nekaj vzgojnih prijemov, ki jih lahko tudi sami uporabite v povezavi z otrokovo uporabo računalnika in drugih sodobnih tehnologij.

Obisk predavanja Vam toplo priporočamo ter Vas vabimo, da se nam pridružite! Po predavanju, ki bo trajalo okvirno eno uro (do 18.00), bodo imeli učitelji popoldanske govorilne ure.

Vljudno vabljeni!

Vodstvo šole

Zaklenjeno za komentiranje.