Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Preživetje v naravi

V okviru Tedna vseživljenjskega učenja 2019 smo v sredo, 29. 5. 2019, izvedli delavnico “Preživetje v naravi”. Delavnice se je udeležilo 20 učencev iz 3., 4. in 5. razreda PŠ Ovsiše.
Skupaj z Lucijanom in Majo, skavtoma iz Radovljice, smo se urili v nekaterih veščinah, ki so potrebne za preživetje v naravi. Naučili smo se pravokotno in križno vezavo ter začeli izdelovati bivak – učenci so obljubili, da ga bodo v prostem času dokončali sami. Naučili smo se, kako se pripravi ogenj in poskrbi za požarno varnost – zaradi namočenega lesa pa nam ognja žal ni uspelo zakuriti. Ker eden izmed skavtskih zakonov pravi “Skavt si poje in žvižga v težavah”, smo našli lesko in izdelali piščalke.

Nazaj v šolo smo se vrnili mokri in blatni, a polni veselja in skavtskega duha. Dokazali smo, da drži skavtski rek “Za skavte ni dobrega ali slabega vremena, ampak samo dobra ali slaba oprema”.

Hvala skavtom iz skavtske skupine Radovljica 1 za organizacijo delavnice. Več o skavtih si lahko prebrete na http://skavti.si/

Več fotografij si lahko pogledate na tej povezavi: https://photos.app.goo.gl/xmq8LEhv9nWSz7Qk6

Zaklenjeno za komentiranje.