Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

VESELI DAN PROSTOVLJSTVA

V četrtek, 16. 5. smo se z učenci prostovoljci z vlakom odpravili v Ljubljano na Veseli dan prostovoljstva, ki ga vsako leto organizira Slovenska filantropija v okviru Nacionalnega tedna prostovoljstva.

Najprej smo obiskali Zavod Voluntariat, kjer so nam zaposleni predstavili delovanje zavoda, ki se ukvarja predvsem z mednarodnim prostovoljskim delom, izobraževanjem in usposabljanjem za prostovoljno delo. Zato je učencem zaposlena predstavila tudi razne možnosti kratkoročnega in dolgoročnega prostovoljnega dela v tujini, v katerega se učenci lahko vključujejo od srednje šole dalje.

Po ogledu Voluntariata smo bili že lačni, zato smo se okrepčali s pizzo in se hkrati sprehodili po centru Ljubljane. Sledil je ogled glavnega prizorišča Veselega dneva prostovoljstva. Ob Ljubljanici so se predstavile številne dobrodelne organizacije in društva, kjer so učenci lahko spoznali, kje vse in na kakšen način se lahko vključujejo v prostovoljno delo. Predstavitve so vključevale tudi razne dejavnosti, zato so se učenci preizkusili v raznih igrah, se pogovarjali s prostovoljci iz tujine v okviru Evropske solidarnostne enote ter se posladkali z domačimi dobrotami, ki so jih spekli prostovoljci.

Vsem učencem prostovoljcem smo se z obiskom Ljubljane tako želeli zahvaliti, ker so celo leto pred ali po pouku pridno pomagali z učno pomočjo nekaterim sošolcem in na ta način dali zgled, kako lahko s prostovoljnim delom veliko prispevamo in pomagamo vsem okoli nas.

Zaklenjeno za komentiranje.