Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

EKO DAN – šolski vrtiček

V ponedeljek, 10. 6., in v petek, 14. 6., so imeli petošolci naravoslovni dan. Zaradi visokih temperatur so ga izvedli v dveh delih. V ponedeljek so se odpravili na Zgornjo Dobravo, kjer so si ogledali vrtnarijo. Z zanimanjem so opazovali sadike vrtnin, cvetja in dišavnic v rastlinjakih in na prostem. Dišavnice so jim bile zaradi vonja še posebej všeč. Gospod Miha Dolar je otrokom pokazal, kako se posadi sadika solate. Vsi so jo tudi posadili in upamo, da lepo raste. Ob koncu obiska so si z veseljem izbrali sadiko cvetice in jo hvaležni odnesli domov.

V petek zjutraj so takoj vzeli v roke kopuljice in ob nasvetih učiteljice Mojce začeli z odstranjevanjem plevela na šolskem dvorišču. Ker za vse ni bilo prostora, je druga skupina raziskovala zelišča in njihovo uporabnost. Vrtiček je bil zaradi pridnih rok kmalu oplet, fantje so dodali še prst in uredili gredice. Dekleta so posadila zelišča, ki so nam jih podarili v Vrtnarstvu Dolar.

Šolski vrtiček je ponovno oživel. Hvala gospodu Pretnarju, ki nam je podaril in pripeljal prst ter Vrtnarstvu Dolar za sadike.

Polona Frelih

Zaklenjeno za komentiranje.