Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Pojav naglavnih uši

Spoštovani starši,

obveščamo vas, da so se na šoli zopet pojavile naglavne uši. Pri uspešnem preprečevanju in odpravljanju ušivosti imate pomembno vlogo starši. Prosimo vas, da vsakodnevno pregledujete lasišče svojega otroka. Če so se pri njem pojavile naglavne uši, je nujno, da natančno izvedete razuševanje (uporabite v lekarni kupljen preparat proti ušem). Otrok se lahko vrne v šolo takoj po opravljenem prvem postopku razuševanja. Če se proces razuševanja ne izpelje natančno in v celoti, se uši ponavljajo in vedno znova prenašajo.

Prosimo vse starše, da opazujete svoje otroke in ravnate po navodilih. Podrobnejša navodila za ravnanje ob pojavu naglavnih uši najdete tukaj: http://www.nijz.si/sl/usi-naglavne-usi

Omenjene težave lahko rešimo le s skupnimi močmi, zato vas prosimo za sodelovanje z željo, da omenjeno nevšečnost čim hitreje odpravimo. V primeru, da vaš otrok nima naglavnih uši, vas prosimo, da to sporočilo sprejmete z razumevanjem in ste vseeno pozorni.

Hvala za razumevanje in vaše sodelovanje!

Svetovalna služba

Zaklenjeno za komentiranje.