Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

RAZGIBANKE – odprta ura za starše

Razmišljanja se da naučiti, čeprav se morda na prvi pogled zdi to maloverjetno. V šol. letu 2017/18 je bila učencem 4. in 5. razreda prvič ponujena interesna dejavnost RAZGIBANKE, pri kateri so učenci trenirali in se učili razmišljanja po metodah dr. Edwarda de Bona. Pri tem so širili svojo moč zaznavanja, kar je za razmišljanje tako bistveno, kot je besedni zaklad za branje. Učili so se potrpežljivosti, osredotočenosti, skupinskega dela in strpnosti do drugačnih idej. Končni cilj razgibank je podoben kot pri športnih treningih: da osnovne operacije razmišljanja tako preidejo v meso in kri učenca, da jih lahko izvaja avtomatično, tekoče ter brez vznemirjanja in napora.

V ponedeljek, 18. 6. 2018, je v okviru interesne dejavnosti RAZGIBANKE potekalo zadnje srečanje v tem šolskem letu. Tokrat smo k sodelovanju povabili tudi starše sodelujočih učencev in vabilu so se odzvali prav vsi. Skupaj z učenci smo staršem v uri in pol lahko pokazali le delček tega, kar smo trenirali celo leto, med drugim smo se lotili tudi sestavljanja stolpa iz špagetov in odigrali nekaj partij vročih krompirčkov.

Starši so vsebine in način dela pri razgibankah podprli ter spodbudili mentorici, da razgibanke ostanejo del nabora interesnih dejavnosti v prihodnjem šolskem letu.

Klavdija Ahačič in Katarina Perič,
strokovno usposobljeni učiteljici za poučevanje razmišljanja po metodah dr. de Bona

Zaklenjeno za komentiranje.