Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Natečaj “SHROVE TUESDAY”

Letos smo se odločili, da bomo pust praznovali tudi »po angleško«. V Veliki Britaniji ta dan imenujejo »Pancake Day« oz. »Shrove Tuesday« in ga praznujejo nekoliko drugače kot mi. Namreč, na ta dan organizirajo tekmovanja s palačinkami, ki jih prenašajo v ponvi. Tekmovalci morajo med tekom palačinko nekajkrat vreči v zrak in jo nato ujeti nazaj v ponev.
Najbolj znano in verjetno tudi najstarejše je tisto tekmovanje, ki ga organizirajo v angleškem mestecu Olney. Prvič so ga organizirali že davnega leta 1445.
Legenda pravi, da je gospodinja iz Olneya med peko palačink zaslišala cerkveno zvonjenje. V predpasniku in s ponvijo v roki je stekla v cerkev. Tako se je začela dolgoletna tradicija teka s palačinko v ponvi. V tej tekmi v Olneyu dandanes lahko sodelujejo le domače gospodinje, ki pa morajo biti tudi pravilno oblečene. Na glavi morajo imeti klobuk ali pa si morajo okoli vratu zavezati šal. Seveda pa morajo vse nositi tudi predpasnik.

Navodila za natečaj si lahko preberete pod spodnjim zavihkom:

Želimo vam veliko slastnih in domiselnih kreacij!

Komisija natečaja

Zaklenjeno za komentiranje.