Stavka 14. 3. 2018

Obvestilo za učence in starše

Sporočamo vam, da se v februarju začeta STAVKA 14. marca 2018 nadaljuje. Pouka ta dan ne bo. Prosimo za razumevanje. 
Ker pogajalska skupina sindikata SVIZ in Vlada še nista dosegli soglasja in sporazuma, se bo v februarju začeta splošna stavka v vzgoji in izobraževanju nadaljevala z enodnevno prekinitvijo dela v sredo, 14. marca 2018.
Vladna stran sicer priznava podcenjevanje dela zaposlenih v izobraževanju, a pravih rešitev ne ponuja. Na zadnjem srečanju pogajalskih skupin je pokazala nekaj posluha in konkretnejšo pripravljenost za zbližanje ter sklenitev kompromisa, vendar pa je do tam še naporna in nejasna pot.
Zaposleni na OŠ Staneta Žagarja Lipnica se bomo 14. marca pridružili nadaljevanju splošne stavke v vzgoji in izobraževanju.
Na dan stavke, v sredo, 14. marca 2018, pouka na OŠ Staneta Žagarja ne bo. V skrajnem primeru lahko starši, ki si ne morejo zagotoviti varstva, najmanj 3 dni prej razredniku najavijo, da bodo otroka vseeno poslali v šolo. V ta namen bo organizirano varstvo otrok in en hladni obrok. 
Prosimo vas za razumevanje in podporo našemu prizadevanju, da bi za dobro vseh preprečili dolgoročno skrajno negativne posledice neprimernega odnosa Vlade RS do področja vzgoje in izobraževanja ter zaposlenih v njem.
V primeru, da bo do datuma najavljene stavke dogovor med vlado in sindikatom sklenjen in bo stavka preklicana, bo delo v sredo normalno potekalo. O tem vas bomo obvestili na enak način (objava na spletnih straneh in obveščanje po e-asistentu).

Stavkovni odbor OŠ Staneta Žagarja Lipnica
Sindikalna zaupnica Andreja Mašič Zupan

Obvestilo sindikata: 

Zaklenjeno za komentiranje.