Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Prednovoletno srečanje mladih planincev

Tokratno srečanje Mladinskega odseka Planinskega društva Radovljica ob slovesu starega leta je potekalo na lipniški osnovni šoli. Kot je povedala načelnica MO Mojca Brezovec, je radovljiški odsek mladih planincev med največjimi v Sloveniji. Šteje okoli 180 mladih planincev iz OŠ Staneta Žagarja Lipnica, OŠ A. T. Linharta Radovljica, OŠ F. S. Finžgarja Lesce in enot VVZ Radovljica. V prihodnjem letu bodo zabeležili že 60. leto svojega uspešnega delovanja. Vodniki se bodo  trudili, da bodo mladi planinci tudi v bodoče varno hodili v hribe in še naprej gojili ljubezen do narave in gorništva.

Mlajši planinci (vrtec in učenci 1., 2. in 3. razreda OŠ) so si v mali telovadnici ogledali uprizoritev Levstikove pravljice Kdo je napravil Vidku srajčico, katere sporočilo je skladno z načeli, ki jih gojijo in privzgajajo vodniki MO: “Rad imej živali in cvetlice”. Pripravili so jo učenci lipniške šole pod mentorstvom prof. Danijele Rakovec, za glasbeno spremljavo pa je poskrbel prof. Matjaž Kokalj.

Starejši člani so prisluhnili predavanju g. Rada Urevca z naslovom Življenje pod najvišjo goro sveta.

Ob zaključku prireditve so vse mlade planince čakala manjša pogostitev in presenečenja, ki so jim jih razdelile njihove mentorice.

 

 

Zaklenjeno za komentiranje.