OBISK KNJIŽNEGA SEJMA V LJUBLJANI

V petek, 24. 11. 2017, smo z našimi najbolj zavzetimi bralci za nagrado obiskali 33. knjižni sejem v Ljubljani, osrednjo tovrstno prireditev pri nas.

V sklopu programa za mladino na sejmu smo si privoščili odlično gledališko predstavo Naj gre vse v π ali kako sem se naučil 3141 decimalk. Gre za večkrat nagrajeni avtorski projekt dramskega igralca in voditelja oddaje Male sive celice Nika Škrleca, ki je tudi državni prvak v recitiranju števila pi (s 3141 decimalkami), kar je tudi njegova skrita strast – tri leta zapored je zmagoval na tekmovanju na Fakulteti za matematiko in fiziko.

V nadaljevanju smo se gnetli na metli z ilustratorjem Zverjasca Axlom Schefflerjem in s prevajalcem Milanom Deklevo ter aktivno sodelovali v pogovoru z njima. V živo je nastalo tudi zelo posebno darilo za našo šolo. Gospod Axel Scheffler nam je narisal Palčiča (enega od likov, ki sta ga soustvarila z angleško pisateljico Julio Donaldson).

V nepopisnem vrvežu nam je uspelo na hitro pobrskati še po številnih stojnicah založb in si ogledati nekaj drugih sejemskih zanimivosti. Med drugim so se naši učenci pozdravili tudi z Boštjanom Gorencem Pižamo in pocukali za rokav ilustratorja Uroša Hrovata, ki je naše bralce obiskal lani ob zaključku bralne sezone in je med drugim ilustrator popularne knjige Košarkar naj bo. Z njim so tudi prijetno in simpatično poklepetali.

Obisk knjižnega sejma so našim učencem pomagali omogočiti občina Radovljica (stroški prevoza), Šolski sklad OŠ Staneta Žagarja Lipnica (sofinanciranje vstopnic za predstavo) in starši (sofinanciranje vstopnic predstave), za kar se vsem iskreno zahvaljujemo.

Naše bralce smo tokrat spremljale Breda Gašperin, Katarina Perič in Klavdija Ahačič. Z veseljem jih bomo še kdaj, zelo so se izkazali.

Obisk knjižnega sejma je odlično uspel, tako učenci kot učiteljice smo zelo uživali in upamo, da bomo to prireditev lahko obiskali tudi drugo leto.

 

 

Zaklenjeno za komentiranje.