Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Gibanje z razlogom v Lipnici

V soboto, 30. 9. 2017, smo izvedli že četrto športno prireditev Gibanje z razlogom, ki smo jo organizirali v sklopu praznovanja 60. obletnice lipniške šole. Za učence  in njihove starše smo pripravili pester nabor delavnic in aktivnosti, pri čemer je bil poudarek seveda na gibanju.

Ob 8.20 smo se zbrali v športnem parku ob šoli. Na uradnem začetku prireditve so z živahno plesno točko nastopile naše učenke, ki plešejo pri plesni šoli Studio Ritem. Ravnateljica Alenka Cuder je v svojem nagovoru povedala, da v letošnjem šolskem letu praznujemo 60. rojstni dan šole v Lipnici. Ta je bila na začetku precej manjša, z manj učilnicami, za razliko od današnje pa je bilo v njej tudi nekaj stanovanj za učitelje in hišnika. Do današnje podobe je bilo potrebnih kar nekaj dograditev. Prireditev je potekala na dan, ko se je iztekal letošnji teden športa. Ravnateljica je poudarila, da je gibanje izjemnega pomena za naše zdravje, današnja prireditev pa je namenjena tudi druženju z vrstniki, s starši in spoznavanju samega sebe in svojih zmožnosti.

Po uradnem začetku prireditve v lipniškem športnem parku so se učenci lahko preizkusili v orientaciji, lokostrelstvu, veslanju, ritmični gimnastiki in jamarstvu (spust s tirolsko žičnico čez potok Lipnica), igrali teeball, plesali v plesni delavnici, lovili ravnotežje na slacklineu, preizkušali svoje čute na čutni poti, na katero so se podali z zavezanimi očmi in premagovali poligon z igrivo žogo. Likovno so se izražali v likovnih delavnicah, kjer so izdelovali glinaste piščali, papirnate zmaje …

Pri gibanju so se nam pridružili tudi učenci Ovsiške podružnične šole s svojimi učiteljicami in starši, ki so jo z Ovsiš v Lipnico mahnili kar peš, nato pa sodelovali v različnih aktivnostih na šolskem dvorišču.

Po nasmejanih in srečnih obrazih udeleženih sklepamo, da je prireditev dobro uspela in da si takega druženja želimo tudi v prihodnje.

Ob tej priložnosti se še enkrat zahvaljujemo vsem zunanjim sodelavcem, ki so pripomogli, da smo lahko ponudili tudi delavnice, ki jih sicer ne bi mogli (lokostrelstvo, jamarstvo, veslanje).

 

Zaklenjeno za komentiranje.