Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Otroci za varnost v prometu

Učenci od prvega do tretjega razreda matične šole ter učenci od prvega do četrtega razreda podružnične šole so že v oktobru ustvarjali za likovni natečaj, ki ga je razpisal Nacionalni inštitut za javno zdravje OE Kranj.

S preventivno akcijo želimo opozarjati na nezdružljivost pitja alkohola in vožnje ter s pomočjo otroških sporočil potrkati na vest odraslih, da v prometu ne bo alkohola.

Učenci so izdelali likovna sporočila, ki so jih na ulični akciji policisti in učenci izbrane šole (letos je bila to OŠ Cvetka Golarja) razdelili voznikom. Predstavniki policije so voznike izločali iz prometa ter opravili kontrolo prometa in test alkoholiziranosti voznikov. Učenci so nato v spremstvu policista pristopili k vozniku, mu podelili likovni izdelek s sporočilom in zloženko o škodljivosti alkohola ter vozniku zaželeli srečno in varno vožnjo brez alkohola.

Zaklenjeno za komentiranje.