Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Archive for the ‘Zgodovina’ Category

Ekskurzija za učence in učenke 6. razreda

V sredo, 26. 9. 2018, bodo učenci in učenke 6. razreda obiskali Luko Koper, Sečoveljske soline, Piran in Škocjanske jame. Odhodi: iz Kamne Gorice ob 7.10; iz Lipnice (šola) ob 7.15; iz Krope ob 7.20; iz Podnarta ob 7.25. Povratek je predviden ob 20.00. Za vstopnini imejte s seboj 14,00 €.

Ekskurzija v Velenje

Danes so se učenci in učenke 7. in 8. razreda spustili v podzemlje muzeja premogovništva v Velenju in si ogledali posledice rudarjenja na območju Šaleške doline.

Ekskurzija za učence 7. in 8. razreda

V torek, 18. 9. 2018, se bodo učenci in učenke 7. in 8. razreda odpravili v Velenje, kjer si bodo v premogovniku ogledali načine pridobivanja premoga nekoč in danes ter spoznali posledice rudarjenja v Velenjski kotlini. Odhod izpred šole je ob 7.30, povratek pa je predviden okoli 15.30. Vstopnina: 9,00 €

Kulturni dan učencev in učenk 8. razreda

Danes, 13. 9. 2018, so osmošolci in osmošolke na kulturnem dnevu spoznavali Kranj – Prešernovo mesto. Ogledali so si Plečnikovo stopnišče, vodnjak in arkade, se sprehodili do Pungerta, obiskali Gorenjski muzej v gradu Khislstein in spominski muzej v Prešernovi hiši. Na Glavnem trgu, Maistrovem trgu in Slovenskem trgu so začutili utrip mesta in spoznali mestno […]

Kulturni dan za učence 8. razreda …

… bo v četrtek, 13. 9. 2018. Ob 8.03 se bomo z vlakom (ŽP Podnart) odpeljali v Kranj, kjer bomo spoznali kulturnozgodovinske znamenitosti, si ogledali razstavo Sprehod skozi 19. stoletje v Khislsteinu in razstave v Prešernovi hiši. V Podnart se bomo vrnili ob 13.30 uri, od koder bo ob 13.56 avtobusni prevoz do šole. Učenci […]

Ekskurzija na avstrijsko Koroško

V soboto, 13. maja 2017, so nadarjeni učenci 5. in 6. razreda ter učenci izbirnih predmetov turistična vzgoja, življenje človeka na Zemlji in nemščina obiskali avstrijsko Koroško. Nekaj utrinkov z ekskurzije je predstavljenih v fotogaleriji.

Ekskurzija v Obsredozemske pokrajine

Šestošolci so na ekskurziji 20. septembra vedoželjno spoznavali Luko Koper, si ogledali Piran, občudovali naravo in delo v solinah ter se podali v Škocjanske jame.

Ekskurzija v Velenje

Učenci 7. in 8. razredov so si danes, 14. 9. 2016, v Velenju ogledali muzej premogovništva, spoznali delo rudarjev nekoč in danes, 160 metrov pod površjem pojedli “knapovsko” malico in se ob jezerih seznanili z uspešno revitalizacijo nekoč degradiranega območja. Srečno!

Ekskurzija za učence 7. in 8. razreda

V sredo, 14. 9. 2016, se bodo učenci 7. in 8. razreda odpravili na ekskurzijo v Velenjsko kotlino, kjer bodo obiskali muzej premogovništva in se ob jezerih seznanili s posledicami izkopavanja premoga v Šaleški dolini. Odhod avtobusa izpred šole je ob 7.30, predviden povratek v šolo pa ob 15.00. Za vstopnino potrebujejo učenci s seboj […]

Ekskurzija učencev 7. in 8. razreda

Na prvi jesenski dan so se učenci in učenke 7. in 8. razreda odpravili na ekskurzijo v Celjsko kotlino in Logarsko dolino. Utrinke z ekskurzije si lahko ogledate v galeriji.