Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Archive for the ‘Geografija’ Category

22. april – svetovni dan Zemlje

Ob svetovnem dnevu Zemlje smo v avli šole pripravili razstavo fotografij narave, ki so jih posneli učenci naše šole. Takšno naravo želimo ohraniti tudi za prihodnje rodove. Planet ali plastika? V oceanih vsako leto konča 9 milijonov ton plastičnih odpadkov. Več kot 40 % plastike se uporabi samo enkrat, nato pa se jo zavrže. Od […]

Delavnica globalnega učenja

V sodelovanju z Zavodom Voluntariat so učenci 8. razreda v četrtek, 4. 4. 2019, v okviru pouka DKE in GEO, na delavnici globalnega učenja spoznavali pot pridelave kakava (čokolade). Interaktivna delavnica jih je spodbudila k razmišljanju o globalni soodvisnosti.

Uradni rezultati območnega tekmovanja v znanju geografije

6. 3. 2019 je v Kranjski Gori potekalo območno tekmovanje v znanju geografije, ki so se ga udeležili Andraž Svetelj (8. a), Matevž Šimnic (8. a), Manca Marcen (6. b) in Rok Pfajfar (6. a). Vsi tekmovalci naše šole so osvojili srebrno priznanje, za kar jim iskreno čestitamo!

Neuradni rezultati šolskega tekmovanja v znanju geografije

Danes je potekalo šolsko tekmovanje v znanju geografije. Bronasta priznanja so dosegli: a) v tekmovalni skupini 6. in 7. razred: Manca Marcen (6. b), Rok Pfajfar (6. a), Zala Peternelj (7. b) in Lovro Valančič (7. b); b) v tekmovalni skupini 8. in 9. razred: Matevž Šimnic (8. a), Andraž Svetelj (8. a) in Tjaša […]

Obvestilo o šolskem tekmovanju v znanju geografije

Jutri, 15. 1. 2019, bo ob 13.00 potekalo šolsko tekmovanje v znanju geografije za učence od 6. do 9. razreda. Učenci, ki ste prevzeli prijavnice in jih še niste vrnili, jih prinesite jutri do 8.15 v zbornico šole. Hvala. Na tekmovanju potrebujete: pisala, zemljevid Slovenije, geotrikotnik, žepno računalo in veliko geografskega znanja. Lep pozdrav Boštjan […]

Geografski krožek

Učence, ki so se prijavili na tekmovanje v znanju geografije, obveščam, da bodo priprave na tekmovanje jutri, 10. 1. 2019, na preduri in 6. šolsko uro. Lep pozdrav B. Kališnik, prof.

Geografski krožek

Učence predmetne stopnje, ki bi se želeli vključiti v interesno dejavnost GEOGRAFSKI KROŽEK, vabim na uvodni sestanek. Le-ta bo v petek, 19. 10. 2018, ob 7.30 v učilnici MAT v prvem nadstropju šole. Na krožku se bomo med drugim pripravljali na tekmovanje iz znanja geografije. Vabljeni!      

Ekskurzija za učence in učenke 6. razreda

V sredo, 26. 9. 2018, bodo učenci in učenke 6. razreda obiskali Luko Koper, Sečoveljske soline, Piran in Škocjanske jame. Odhodi: iz Kamne Gorice ob 7.10; iz Lipnice (šola) ob 7.15; iz Krope ob 7.20; iz Podnarta ob 7.25. Povratek je predviden ob 20.00. Za vstopnini imejte s seboj 14,00 €.

Ekskurzija v Velenje

Danes so se učenci in učenke 7. in 8. razreda spustili v podzemlje muzeja premogovništva v Velenju in si ogledali posledice rudarjenja na območju Šaleške doline.

Ekskurzija za učence 7. in 8. razreda

V torek, 18. 9. 2018, se bodo učenci in učenke 7. in 8. razreda odpravili v Velenje, kjer si bodo v premogovniku ogledali načine pridobivanja premoga nekoč in danes ter spoznali posledice rudarjenja v Velenjski kotlini. Odhod izpred šole je ob 7.30, povratek pa je predviden okoli 15.30. Vstopnina: 9,00 €