NOVICE

Obvestilo za starše učencev od 1. do 9. razreda

Objava od
Andreja Mašič Zupan
Kategorije
Datum
7 marca, 2022


Drage učenke in učenci ter spoštovani starši!


Sporočamo vam novo veselo novico glede sproščanja ukrepov proti covidu-19. V Uradnem listu RS št. 29/22 z dne 4. 3. 2022 (ki je začel veljati 5. 3. 2022) je objavljen Odlok o spremembah in dopolnitvah Odloka o začasnih ukrepih za preprečevanje in obvladovanje okužb z nalezljivo boleznijo covid-19.

Spremembi, ki sta začeli veljati s 5. 3. 2022, sta naslednji:

1.) Uporaba zaščitne maske za učence in dijake ni več obvezna ves čas izvajanja vzgojno-izobraževalnega programa.

2.) Prav tako uporaba zaščitne maske ni več potrebna za strokovne delavce in zaposlene, ki sodelujejo z učenci in dijaki pri izvajanju vzgojno-izobraževalnega programa.

Omenjeni spremembi veljata zaradi spremembe 12. člena Odloka o začasnih ukrepih za preprečevanje in obvladovanje okužb z nalezljivo boleznijo covid-19Nespremenjen pa ostaja 11. člen tega odloka, zato še vedno velja obvezna uporaba zaščitnih mask pri gibanju in zadrževanju v vseh javnih zaprtih prostorih. Ker obiskovalci šol in starši niso navedeni pod izjeme (12. člen), to pomeni, da je uporaba zanje še vedno obvezna. Kot zaprt javni prostor se štejejo tudi vse oblike javnega prevoza, zato je uporaba zaščitnih mask za vse obvezna tudi pri šolskem prevozu.

Strokovna svetovalna skupina ministra za zdravje za zajezitev in obvladovanje epidemije covid-19 pa nošenje zaščitnih mask, čeprav v šolah to ni obvezno, še naprej priporoča kot metodo za zmanjševanje verjetnosti prenosa virusa SARS-CoV-2.

Veseli nas, da se epidemija covida-19 umirja. V šoli bomo še naprej upoštevali ostale priporočene preventivne ukrepe (npr. redno umivanje ali razkuževanje rok, higiena kašlja, razkuževanje prostorov, zračenje prostorov ipd.).


Lep pozdrav!

Vodstvo šole

Andreja Mašič Zupan
Andreja Mašič Zupan

Prejšnji prispevek

PUSTNI TOREK S PIHALNIM ORKESTROM LESCE
03 marca 2022

Naslednji prispevek

Utrinki iz tehniškega dne IZDELAVA BARČIC
07 marca 2022
cross Skip to content